Страви на мангалі
З усіх звичних способів швидкого приготування м’ясних і рибних страв найкориснішими є запікання, яке дозволяє зберегти в продуктах найбільше вітамінів і мікроелементів. Якщо під час смаження страва стає надмірно калорійною через олію, на якій вона готується, то запікання надає м’якості та соковитості.
М’ясо й рибу перед вживанням у їжу майже завжди піддають термічній обробці, за винятком засолювання, в’ялення та копчення. Проте, всупереч чудовому смаку, в’ялені та копчені продукти досить шкідливі.
М’ясо, приготоване на мангалі, має чудовий аромат і колір, що пробуджує апетит у кожного. Водночас калорійність шашлику незначна.
М’ясо для шашлику кожен вибирає на свій смак. Це може бути свинина, яловичина, птиця, кролик, дичина. Від обраної частини тушки залежить спосіб маринування м’яса та кінцевий смак страви. Більш соковитий шашлик виходить зі свинячих реберець, у яких є невеликий прошарок жиру. Любителям пісних страв сподобається шашлик із птиці, м’ясо якої більш сухе та ніжне. Особливі спеції надають йому неповторного м’якого смаку, який примушує з’їсти ще один шматочок.
Дуже корисна і смачна страва — риба на мангалі. У ній мінімум калорій і максимум користі, адже під час запікання більшість поживних речовин та мікроелементів не руйнується, а залишається в продукті. Для приготування на вугіллі підійде будь-яка риба, але ми радимо вибирати великі сорти та види, такі як сом, сьомга, товстолоб або великі тушки окуня. Безперечно, для приготування на мангалі беруть тільки свіжу рибу. Заморожений продукт втрачає деякі корисні властивості. Важливо не перетримати рибу на вуглях, адже пересмажена, стає сухою й не такою смачною.
Єдине, що зупиняє від щоденного приготування страв на мангалі — це відсутність постійно розжареного мангалу та замаренованого м'яса, а також постійний брак часу. Адже цей процес скрупульозний і вимагає багато уваги.
Доставка м’яса та риби
Напевно, кожен любить пікніки на природі, однак не всі міські жителі можуть собі дозволити вибратися за місто або в найближчий парк хоча б на вихідні. Чудовий вихід із ситуації, що склалася — замовити м’ясо додому та отримати насолоду від його чудового смаку в колі родини або компанії друзів. Люди, які надають перевагу рибним стравам, можуть замовити рибу, приготовлену на мангалі.
Замовлення готової їжі — краще рішення під час проведення будь-яких масових заходів. Для організації банкету, корпоративу або вечірки, доставка м’яса додому чи в офіс дозволяє звільнити масу часу та бути впевненим у якості страв, адже їх готують професійні кухарі, які знають і люблять свою справу.
Ті, хто все-таки вирішив вибратися на природу та приготувати шашлик самостійно, можуть замовити вже замариноване м’ясо, яке залишиться тільки нанизати на шампури або викласти на решітку. Звичайно, водночас важливо контролювати процес, щоб м'ясо пропеклося рівномірно та не підгоріло. Однак це приємна справа, заради якої ми, власне, і любимо готувати самостійно.
Як замовити м’ясо й рибу додому
На сайті інтернет-магазину «Шашлик Маркет» можна замовити м’ясо й рибу з доставкою додому. Це може бути як звичайний шашлик, так і домашні ковбаски, люля-кебаб та інші делікатеси приготовані на вугіллі.
До основної страви можна підібрати салати, закуски, соління, напої, традиційні та авторські соуси, які підкреслять смак м’яса, додадуть йому пікантності.
Для замовлення на сайті вподобаних страв, досить перемістити їх у кошик. Якщо в покупця виникли питання щодо вибору, він може порадитися з менеджером магазину, зателефонувавши за телефонами, вказаними на сайті. Досвідчені консультанти компанії дадуть рекомендації щодо поєднання продуктів, запропонують цікаві варіанти для святкового столу.
Доставка м’яса з магазину «Шашлик Маркет» здійснюється кур’єрською службою в будь-яку точку міста від 60 до 90 хвилин після оформлення замовлення. Вартість доставки розраховується залежно від віддаленості району та є безкоштовною, якщо сума замовлення перевищує 1000 грн.